1. Planlegg måltidene
- Planlegg middagene for en hel uke og handle inn ingrediensene en gang i uka. Du eventuelt spe på med det som trengs ekstra i løpet av uka.
- Planlegg dagens måltider. Pass på å ha med niste og mellommåltider i veska. Da slipper du å bli så lett fristet av all den usunne maten som tilbys i kantiner, kafeer osv. Du får også mer kontroll over hva du får i deg og det er lettere å ha kontroll på blodsukkeret. Mellommåltider kan for eksempel være en nøttemix som du kan ta en neve av hvis du blir sulten og det er en stund til neste måltid. Mellommåltidet kan også være en frukt, små ferdig påsmurte knekkebrød, knaskegulrøtter, fullkornskjeks osv.
2. Ha en fast bakedag i uka
Da kan du bake ukas rasjon av for eksempel eksempel brød, knekkebrød og kornblanding.
3. Ha alltid noen basismatvarer i skapet og kjøleskapet
Jeg har for eksempel alltid:
- Yoghurt naturell
- Nøtter
- Frukt og bær
- Løk
- Sitron
- Bananer
- Honning
- Makrell i tomat
- Tomater
- Gulrøtter
- avocado
- Kornblanding
- knekkebrød
- Havregryn
- rosiner
- Egg
- Ost
- Kjøttpålegg
- Melk
- Cottage cheese
- Kaldpresset olivenolje til baking og dressinger
- Rapsolje til steking
- Ferskpresset appelsinjuice
Med disse ingrediensene har jeg alltid mulighet til å lage meg for eksempel en smoothie, en omelett eller knekkebrød med pålegg. Jeg tar meg gjerne litt cottage cheese med banan rett etter trening. Favorittfrokosten min som er yoghurt naturell med valnøtter, bær, kornblanding og honning er også innen rekkevidde. I tillegg får jeg i meg mine fem om dagen 😉
4. Ikke ha godteri og snacks tilgjengelig
Kjøp det du skal ha til lørdagsgodt og kvitt deg med eventuelle rester. Ellers kan det fort hope seg opp i skapet og bli fryktelig fristende utover uka, for eksempel når en kommer litt sliten og småsulten hjem fra jobb.
5. Ha alltid en vannflaske tilgjengelig
Da er det lettere å få i seg nok vann i løpet av dagen.