Livet tar stadig nye vendinger

2 Comments

Noen ganger tar livet uante vendinger. Ting blir ikke helt som man har forestilt seg. Men kanskje trenger man å få noen oppvekkere og gå på noen smeller for å se ting i nytt perspektiv.

img_3970

I fjor gjorde jeg om enkeltmannsforetaket til AS, leide meg nytt lokale og var skikkelig klar for å satse. Nå skulle jeg følge drømmen, virkelig gå for det! Da alt var klart og kundene hadde begynt å komme, begynte også tvilen å komme snikende. Var det virkelig dette jeg ville? Jeg var så utrolig ivrig og optimistisk da jeg skulle starte opp. Jeg tror nesten det ble som en fødselsdepresjon da jeg først kom i gang. Det var jo ikke sånn jeg så for meg at det skulle bli. Det endte da med, at kort tid etter at jeg hadde pakket ut og fått meg et koselig lite kontor på Osebakken, så satt jeg en dag og tenkte: Hmm.. nei, jeg tror kanskje ikke dette er helt meg likevel, kanskje jeg rett og slett bare skal pakke sammen og gjøre noe helt annet? Det finnes jo så mange kostveiledere og personlige trenere der ute, verden trenger ikke en til. Så da ble det sånn. Jeg solgte alt treningsutstyret jeg hadde kjøpt inn og bar alt ned de bratte trappene igjen. Jeg fikk meg jo noen gode treningsøkter da, om ikke annet. Jeg bestemte meg for å begynne som ansatt igjen og la prosjektet mitt ligge. Tryggest det. Jeg begynte i ny jobb som sykepleier i rusomsorgen. Jeg har ikke angret et sekund for at jeg begynte der, for det er en utrolig spennende og givende jobb, men ernæringsfaget roper etter meg hele tiden.

IMG_3852

Noe av det som gjorde at jeg i utgangspunktet mistet gnisten var at det ble for mye hysteri rundt kosthold og trening. Jeg ville ikke være med på denne trenden. Jeg var lei av å diskutere alle nymotens dietter og forestillinger om hva man bør og ikke bør spise. Denne frustrasjonen delte jeg med Helene Jacobsen, som også er sykepleier og ser trening og kosthold som en viktig del av helsearbeidet. Vi var begge lei av at vi stadig blir eksponert for treningstips og kostveiledning, dietter og kroppshysteri. Mange av de som uttalte seg var selvutnevnte trenings- kostholdseksperter. Vi ble da enige om at istedenfor å resignere i forhold til dette temaet var det viktig komme med en motvekt. Som sykepleiere har vi en helt annen vinkling i forhold til ernæring og trening. Nå har vi startet et interessant samarbeid og det har også gjort at gnisten min har kommet tilbake. Helene jobber som sykepleier, men har også jobbet med interiørdesign og fotografering. Hennes kreative bakgrunn blir nyttig i våre planer framover.

img_3578

Fokuset mitt framover vil bli på å holde foredrag og kurs innen ernæring, fysisk aktivitet og forebyggende helsearbeid. Jeg ser ikke bort fra at jeg etterhvert også vil tilby enkeltveiledning igjen 🙂

2 tanker om “Livet tar stadig nye vendinger

  1. Så bra, jeg er enig med deg i at alt som blir hysteri ikke er bra for oss. Jeg personlig satser på livskvalitet, har bestemt meg for å bli en livsnyter 🙂 Men det innebærer også at jeg går ned i vekt og lever en sunnere livstil.

    Lykke til i arbeidet, tror dere absolutt er på rett vei

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s