10 tips for å komme igang med treningen

Leave a comment

DSC_1895

Jeg kjenner energinivået og humøret stiger femten hakk når jeg setter meg på spinningsykkelen etter en alt for lang treningspause. For meg er trening en veldig viktig del av livet. Jeg blir et mareritt å leve med når jeg ikke får trent på en stund. Jeg tror mange har det som meg, men når man har vært borte fra treningen en stund så glemmer man hvor deilig det er. Man glemmer hvor glad og fornøyd man blir når man er i god form. Det kan være et ork å komme i gang, men det er som oftest når det frister minst at man trenger det mest.

Så hvordan kommer man i gang, hvordan kommer man seg over den første kneika?

  1. Det er viktig å ikke gå for hardt ut. Da kan det fort bli sånn at du forbinder treningen med noe negativt og et ork. I tillegg er det fort å få skader hvis man ikke lytter til kroppen sin og tar det i det tempoet som er riktig for din kropp. Man må bygge seg opp sakte men sikkert. Ikke være for utålmodig for da kan man fort gå på en smell.
  2.  Begynn med en treningsform du syns er gøy. Er du glad i å danse så gå på en zumbatime eller dans etter fengende rytmer i stua, Ikke tenk så mye på hva som er den mest effektive treningsformen. Man kan avansere etter hvert 😉 Kanskje kan det være lurt å begynne med en gåtur på 20-30 min. og etter hvert legge inn mer og mer jogging og videre til intervalltrening når formen stiger. Hvis du syns det er kjedelig å gå og løpe så kan sykling være din greie. Det viktigste er at du kommer i gang med noe du syns er gøy. Finn noe som passer deg og din livsstil.
  3. Sett deg mål. Det kan være lurt å sette opp mål og skrive treningsdagbok så man tydelig kan se at formen stiger. Det er en motivasjon i seg selv. En pulsklokke eller skritteller kan være nyttige verktøy å bruke for å måle framgangen. Da kan du også se ca hvor mye du forbrenner og det kan jo være litt moro.
  4. Finn deg en treningskamerat. Det kan være vanskelig å få rumpa opp av sofaen når man strengt tatt ikke må. Da kan det være lurt å ha en treningskamerat så dere kan dra hverandre i gang. Vi er flinkere til å holde avtaler med andre enn vi er med oss selv. Det krever mye selvdisiplin å gjøre det på egenhånd. I hvert fall i starten. Etter hvert kan man nesten bli avhengig så da er det ikke så vanskelig lenger.
  5. Bruk god treningsmusikk. Trener du alene kan treningen bli mer lystbetont med fengende musikk på ørene. Bruk musikk som gjør deg glad og full av kraft og energi. DSC_1924-001
  6. Invester i PT-timer. Styrketrening med vekter er nyttig for å få en sterk og spenstig kropp. Men her er det viktig å gjøre øvelsene riktig for ikke å få skader og for å få full utbytte av treningen. Det kan være vel verd å investere i PT-timer. Da får du et eget treningsprogram som er tilpasset akkurat deg og dine behov. For meg åpnet det seg en helt ny verden da jeg tok noen PT-timer. Ikke bare hadde jeg trent øvelsene ufullstendig og feil gjennom de årene jeg har trent på treningssenter, men jeg hadde også hatt på alt for lite vekter og resultatene lot derfor vente på seg. Før syns jeg styrketrening var forferdelig kjedelig. Det har jeg virkelig endret synet på nå.DSC_1910
  7.  Lag din egen treningskrok hjemme. Hvis du ikke er komfortabel med å trene på treningssenter så vent med det. Å stå forvirret mitt i en trenings-sal med masse speil og veltrente mennesker kan være ganske demotiverende når man fra før av ikke føler seg spesielt vel i sin egen kropp. Da kan du lage deg en egen treningskrok hjemme i stua. Det finnes mange forskjellige treningsvideoer, manualer, matter og mye annet treningsutstyr du kan få kjøpt.
  8. Planlegg treningen uke for uke. For de fleste av oss er ikke ukene like. Da kan det være lurt å ha en fast dag i uka, for eksempel søndag, og putte inn trening der man ser at man har noen smutthull i timeplanen. Det kan også være lurt å ha et par faste dager å trene på. DSC_1920-001
  9. Legg treningstøyet klart. Ha treningstøyet, håndkle og en vannflaske klart i en treningsbag som ligger lett synlig slik blir det lettere å komme i gang istedenfor at du må begynne å lete etter treningstøy rett før trening. Da kan det fort bli ekstra tiltak.DSC_1923-001
  10. Pass på at utstyret er i orden og lett tilgjengelig. Skal du sykle så bør sykkelen være klargjort på forhånd. Hvis du har tenkt å ta deg en sykkeltur så er det stor sjanse for at du ikke gidder hvis du må lappe sykkelen først. Bruk tid på å ordne slikt når du har tid og ork og ikke rett før en treningsøkt.

Så da er det bare å komme i gang Lykke til!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s