En kort presentasjon

Leave a comment

Jeg er utdannet sykepleier og jobber på sykehus på revmatologisk avdeling. Jeg har tidligere lang erfaring fra hjemmesykepleien. Jeg tar nå bachelor i ernæringsfysiologi på Bjørknes høyskole og ønsker etter endt sudie å starte for meg selv og veilede folk til å få en sunnere livsstil for å forebygge livsstilssykdommer som hjerte- karsykdommer, diabetes osv. og generelt få en bedre helse og bedre livskvalitet.

Jeg ser gjennom jobben hvor lite kunnskap det er i helsevesenet om ernæring. Jeg har flere ganger blitt spurt om ernæringsråd fra pasienter, men har kommet til kort. Nå ønsker jeg å gjøre noe med det. Mange ønsker å spise sunt men de vet ikke hvordan. Det florerer av diverse tips og mirakelkurer og dietter i mediene og det gjør bare folk enda mer frustrerte. Jeg tror at hvert menneske har forskjellig utgangspunkt og trenger tilpassede kostholdsråd. Noe som funker for noen funker ikke for noen andre. Jeg ønsker å hjelpe enkeltindivider. Møte de der de er og hjelpe dem til å tilpasse kostholdet i forhold til den de er.

Jeg har alltid vært interessert i trening og kosthold med fokus på å bygge opp en god helse og god livskvalitet og ikke nødvendigvis for å få modellkropp. Å trene og spise sunt gjør meg glad og gir meg energi i hverdagen.  Jeg syns at fokuset som er i mediene for tiden om at man skal se sånn og sånn ut er uheldig. Det gjør at folk føler seg mislykket og ønsker å ta snarveier for å oppnå idealkroppen, eller det motsatte, at de gir opp og bare lener seg tilbake og putter i seg enda mer søppel.

Jeg ønsker å gi folk motivasjon og oppmuntring til å være snille mot kroppene sine og bygge den opp fra innsiden sakte men sikkert og etterhvert se at de gode effektene komme rennende på, og  det overflødige renner av. God helse starter med å godta seg selv og deretter ønske å gjøre noe godt for den kroppen man er skapt med. Ingen er like og godt er det. Tenk så kjedelig verden hadde vært;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s