Ny jobb som PT på Stamina – dette brenner jeg for

Leave a comment

IMG_3940

Nå har jeg begynt som personlig trener på Stamina og jeg gleder meg så til å kunne være med på å hjelpe folk til å finne gleden i å trene og hjelpe dem med å nå sine mål. Jeg har en sterk tro på at trening og et sunt kosthold gir livsglede og kan forebygge og behandle en rekke helseproblemer. Gjennom den tiden jeg har jobbet i helsevesenet har jeg innsett mer og mer hvor viktig det er å styrke kroppen fra grunnen av gjennom fysisk aktivitet og riktig kosthold. Jeg har sett hvor galt det kan gå hvis man bare lar det stå til, hvor det ene helseproblemet avløser det andre, etterfulgt av ulike behandlinger, tabletter, bivirkninger av tabletter og enda flere tabletter. En runddans som ikke bare går utover den fysiske helsen, men også kan gå utover psyken. Heldigvis har nå flere og flere blitt bevisst på hvor mye man selv kan gjøre, på en naturlig måte, for å holde seg frisk og sterk og kunne holde helsen vedlike oppover i alderdommen. Små grep i hverdagen kan gi stor helsegevinst på sikt. En mer aktiv hverdag er gull verdt og gir positive konsekvenser både for deg selv og de rundt deg.

Hvordan finne fram i jungelen av helseråd

in-the-jungle-the-mighty-jungle-oahu-united-states+1152_12856892296-tpfil02aw-3551

Det at det har blitt en større bevissthet rundt dette temaet nå er bra, men det kan bli litt for mye av det gode for mange. Mange er lei av alt maset om hvordan man skal få den perfekte kroppen med ulike dietter og treningstips som man blir bombardert med gjennom media. Jeg tror det viktigste her er å finne sin greie. Være selektiv og velge hva man ønsker å ta til seg av råd fra såkalte helseeksperter. Til syvende og sist er det du som bestemmer hvordan du ønsker å leve livet ditt. Jeg tror det er viktig å være kritisk og bruke sunn fornuft når noen forteller deg hvordan du bør leve. Det finnes ikke noe fasitsvar som passer alle. Vi har ulike interesser og behov. Vi lever forskjellige liv og vi passer derfor ikke inn i samme mal. Det finnes mange ulike måter å finne fram til toppformen på. Når media forteller deg hvordan du skal få perfekte synlige muskler kan det føre til en følelse av mislykkethet istedenfor å gi motivasjon. Kanskje er ikke ditt mål å bli norgesmester i bikinifitness, men heller å kunne gjennomføre en 5 km eller gå ned i vekt så du har ork til å leke med ungene dine. Jeg tror trening bør være en kilde til glede og gi mestringsfølelse ikke noe man føler seg presset til for å passe inn i samfunnets idealbilde. Trening skal være gøy, gi mening og være tilpasset din livssituasjon.

Men er det så farlig da?

post-25376-13210159937382

Når en er ung så har en følelsen av at en er uovervinnelig. Helseproblemer kommer gjerne ikke før en er litt oppi årene, selv om man nå ser at livsstilssykdommer som diabetes og hjerte- og karsykdommer kommer tidligere og tidligere. Når man er yngre ser man ikke så tydelig hva som er konsekvensene av en sedat og usunn livsstil siden problemene utvikler seg sakte men sikkert over lengre tid. Derfor ser man kanskje heller ikke viktigheten av å føre en sunn livsstil for å forebygge sykdom når man er ung. Kroppen har en evne til å kompensere og kan jobbe hardt for å opprettholde likevekt, men etter hvert vil den nå et nokpunkt og bli overbelastet. Det er da helseproblemene begynner å gjøre seg gjeldende og det baller på seg. Hadde vi alle kunnet følge med på hver minste lille ting som foregår inni kroppen vår, sett hvordan kroppen anstrenger seg for å holde seg frisk og oppegående selv når den blir motarbeidet er jeg sikker på at vi ville tatt mer hensyn til den. Det er summen av alle de små valgene vi gjør i hverdagen som gjør utslaget. Derfor mener jeg at man heller ikke behøver å bli hysterisk. Vi har en kropp med et fantastisk maskineri som vanligvis tåler en støyt. Kroppen kan få unna mye møkkajobb uten at det fører til sykdom og plager, men til slutt vil den kunne bli overbelastet. Ved å ta små grep i hverdagen din i dag kan du gjøre en stor forskjell for din framtidige helse. Begynn i det små og ikke vær redd for å be om hjelp.

Hvorfor dette er så viktig for meg

hjerteinfarkt

Jeg har mistet flere av mine nærmeste på grunn av sykdom forårsaket av livsstilen de har levd. Jeg vet at de kunne fått et lengre liv og bedre livskvalitet hvis de hadde vært flinkere til å ta vare på kroppen sin. Derfor er dette viktig for meg og jeg ønsker å hjelpe flest mulig rett og slett til å få et bedre og lengere liv sammen med sine nære og kjære 🙂

Vil du at jeg skal være din personlige trener?

styrke

På Stamina er trening satt i et helseperspektiv. Jeg er glad for å kunne jobbe på en plass hvor jeg kan identifisere meg med verdiene og hvor jeg føler at jeg kan bidra på en genuin måte for det jeg brenner for.

Dette er Stamina:

Stamina

Ønsker du PT-timer med meg på Stamina i Skien eller Porsgrunn så kontakt meg gjerne 🙂

Mail: camilla@gladkropp.no

Tlf: 95873910

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s