Den fantastiske kroppen din

Leave a comment

«Jeg lever i tiden, jeg forventer effektivitet!» Den vakre modellen på reklamen forteller at du MÅ ha akkurat dette produktet for å bli like vakker som henne. Vi kjøper kremer, piller og andre «vidundermidler» som lover både det ene og det andre og håper på at denne gangen, denne gangen skal jeg bli kvitt mine skavanker og skinne som den vakre modellen på tv. Men nok en gang er skuffelsen stor når resultatet uteblir. Det var visst ikke så enkelt allikevel. Vi ser oss i speilet og leter etter alle skavankene. Fokuset er på det vi har for mye eller for lite av. Det vi er misfornøyde med. Vi sammenligner oss med modellene i reklamene og blir mer og mer motløse. Etterhvert er det lett å gi opp. Veien til målet blir for lang og uoppnåelig. Da kan man like godt bare dra på seg kosedressen og sette seg foran tv med en stor bolle potetløv og la det stå til. Det er ikke rart folk blir motløse tenker jeg, og det er heller ikke rart at vi biter på det ene og det andre på reklamene, de som prøver å selge oss det ene og det andre for å få drømmekroppen. For vi vil jo alle ha den. Men hva er egentlig drømmekroppen. Etter min mening er drømmekroppen en frisk, energisk og sterk kropp. En kropp som kan løpe, leke, danse, sykle, svømme og turne. En kropp som fungerer og som er levende og kan føle både smerte og glede. Drømmekroppen er innen rekkevidde. Du har allerede drømmekroppen. Den er inni der et sted. Du må bare slippe den fri. Begynne å bruke den til det den er ment å brukes til. Ikke til å stå på utstilling eller gjemmes vekk. Kroppen din er et fantastisk verktøy. Det er på tide at du begynner å behandle den med respekt og stolthet. Begynn å ta vare på den! Du har bare en kropp og den skal du leve med resten av livet. Ikke driv rovdrift på den ved å spise mat som skader den og gjøre ting du vet ikke er bra for den. Gi den næringsrik mat som gjør den glad, hold den ved like med bevegelse og trening. Vi spiser oss syke gjennom feilernæring og vi beveger oss for lite. Kroppen gir hele tiden signaler, men vi overser dem. Begynn å lytte til kroppen din, ta hensyn til den! Det kroppen din trenger kan være noe helt annet enn andre trenger. Begynn i dag med å se deg selv i speilet og se først hva du er fornøyd med og deretter hva du kan gjøre noe med for å få en enda mer velfungerende kropp. Mest sannsynlig er litt mosjon og noen endringer i matveien en god start. Begynn i det små og sett deg realistiske mål. Ikke ha hastverk. Det finnes ingen snarveier til en sunn og sterk kropp. Det gjelder å stå på, holde ut og ikke gi opp. «You will get there!»:-)

Kroppen din er som denne krukken. Pass på hva du fyller i den, behandle den pent og bær den med stolthet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s